ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ»

Νεο επιστημονικο συγγραμμα για την προληψη, διερευνηση και αντιμετωπιση του εγκληματος στον κυβερνοχωρο

Το κυβερνοέγκλημα ή έγκλημα στον κυβερνοχώρο αποτελεί σήμερα μια από τις ανερχόμενες και σοβαρότερες απειλές παγκοσμίως, καθώς το Διαδίκτυο και οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών έχουν διεισδύσει σε πληθώρα τομέων της καθημερινότητάς μας.

Για την πρόληψη, διερεύνηση και δίωξη ενός κυβερνοεγκλήματος απασχολούνται εκπρόσωποι των Αρχών Επιβολής του Νόμου, εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, νομικοί, υπεύθυνοι / διαχειριστές ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Το βιβλίο «Κυβερνοέγκλημα» απευθύνεται σε αυτό το ευρύ κοινό επαγγελματιών και εμπειρογνωμόνων και περιέχει συγκεντρωμένες θεμελιώδεις γνώσεις που είναι αναγκαίες για τη γεφύρωση του χάσματος που υφίσταται μεταξύ των κόσμων της νομικής και της πληροφορικής γύρω από θέματα εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Ταυτόχρονα επιχειρείται η διαμόρφωση συναντίληψης μεταξύ των επαγγελματιών και εμπειρογνωμόνων για θέματα πρόληψης, διερεύνησης και αντιμετώπισης του κυβερνοεγκλήματος.

Στο «Κυβερνοέγκλημα» αναλύονται, με τρόπο εύληπτο, ζητήματα που σχετίζονται με την εν γένει λειτουργία του Διαδικτύου και των ΤΠΕ, τα «γνήσια» και «μη γνήσια» κυβερνοεγκλήματα, τις διαδικασίες διερεύνησης ενός εγκλήματος, τα ψηφιακά πειστήρια, την ανάλυση πληροφοριών, τους αρμόδιους φορείς σε εθνικό επίπεδο, την ευρωπαϊκή και διεθνή συνεργασία των Αρχών Επιβολής του Νόμου και των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών, καθώς και θέματα πρόληψης, στρατηγικής, εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων.

Το βιβλίο συνέγραψαν οι Γεώργιος Γέρμανος και ο Νικόλαος Γεωργίου, Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας με πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε θέματα πρόληψης και διερεύνησης κυβερνοεγκλημάτων και σημαντικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Στοιχεία έκδοσης
Τίτλος: Κυβερνοέγκλημα
Υπότιτλος: Πρόληψη | Διερεύνηση | Αντιμετώπιση
Συγγραφείς: Γεώργιος Αθ. Γέρμανος & Νικόλαος Χ. Γεωργίου
Γλώσσα: Ελληνικά
Χρόνος έκδοσης: 01/2021
Αριθμός σελίδων: 414
Μέγεθος: 14*21
ISBN: 978-618-00-2651-1

Διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία & δυνατότητα online παραγγελίας στο www.thecybercrimebook.gr