Πιθανο «σχισμα» στο Bitcoin

«Σχίσμα» ενδεχομένως να λάβει χώρα στον κώδικα λογισμικού του γνωστού ψηφιακού νομίσματος, Bitcoin με σκοπό τη δημιουργία ενός «κλώνου», με το όνομα «Bitcoin Cash», με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τους κατόχους ποσών του νομίσματος.

Όπως αναφέρει το Reuters, της πρωτοβουλίας αυτής ηγείται μια μικρή ομάδα από «miners» που βρίσκονται στην Κίνα (miners ονομάζονται χρήστες που πληρώνονται σε Bitcoin εν είδει ανταμοιβής για συνεισφορά υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο του ψηφιακού νομίσματος) οι οποίοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με προταθείσες βελτιώσεις στην τεχνολογία του.

Οι χρήστες αυτοί φέρονται να έχουν ξεκινήσει κάτι που είναι γνωστό ως «fork» (πιρούνι), όπου το blockchain (δημόσιο κατάστιχο όλων των συναλλαγών σε bitcoins) χωρίζεται σε δύο «μονοπάτια». Αυτό αναμένεται να ενεργοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 1 Αυγούστου.

Εάν αυτό όντως γίνει και προχωρήσει, θα έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστή για το Bitcoin, που αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερης αξίας ψηφιακό νόμισμα. Ωστόσο, είναι άγνωστο πότε θα συμβεί και αν θα συμβεί κάτι τέτοιο- ή πόσο θα αξίζει το (πιθανό) νέο νόμισμα. Εάν όντως συμβεί πάντως, όπως υπογραμμίζει το Reuters, όλοι όσοι έχουν bitcoins θα έχουν πρόσβαση σε μια ίση ποσότητα Bitcoin Cash δωρεάν, τα οποία νομίσματα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για ανταλλαγή με «κανονικά» ή άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ.

0 comments on “Πιθανο «σχισμα» στο BitcoinAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *